Schuifwandkasten, wat heb je eraan?

Schuifwandkasten, wat heb je eraan?

14 april 2017
 Categorie├źn: Industrieel materiaal, Blog


Schuifwandkasten zijn enorm handig in elk interieur. Of u nu een klassiek interieur heeft of een moderne look, deze wandkasten schikken zich in elk interieur.  Wat zijn de voordelen? - Veel opbergruimte. - Strakke uitstraling. - Geen 'volgestouwd' interieur. - Eenvoudig in onderhoud.


De uitvoering

Het spreekt voor zich dat schuifwandkasten meestal zaken zijn die op maat gemaakt worden. Zo sluiten ze perfect aan in de ruimte en komen ze goed tot hun recht. Laat u ze volledig verwerken in de wand, dan krijgt u een uniform geheel dat meteen rust en klasse zal uitstralen. Het valt namelijk niet meer op dat het kasten zijn!  Schildert u de schuifdeuren ook in dezelfde kleur als de wanden, dan gaan ze helemaal op in de ruimte en heeft u een geslaagde opzet als het gaat over 'rust en eenvoud' in uw interieur. Maar het kan ook anders. Schuifwandkasten kunnen ook net een blikvanger gaan vormen in de ruimte! Zo kunnen ze zich onderscheiden van de rest door hun kleur of materiaaluitvoering. Ze kunnen het middelpunt van de ruimte gaan vormen en dan is het natuurlijk wel aangewezen dat ze uitgevoerd worden zoals het hoort!  Daarom is het verstandig een erkend vakman aan het werk te laten als het op wandkasten aankomt. Zorg ook dat u voor de schuifwanden opteert voor een geleidsysteem met een zekere kwaliteit. Een deur die vloeiend loopt, is altijd aangenamer dan eentje die hapert. U zal merken dat er veel verschil zit in prijzen, maar dat verschil is meestal wel terecht. De duurdere varianten zullen doorgaans stabieler zijn, geluidloos schuiven en voorzien zijn voor een beter comfort in het algemeen. Er zijn enorm veel varianten verkrijgbaar, en elke variant heeft natuurlijk zijn eigen prijskaartje. Laat u dus vooraf goed informeren over de verschillende soorten en types. Zo bent u in staat de juiste keuze te maken voor jarenlang plezier!  Waar dient u op te letten bij de aanschaf?


Kwaliteit van het schuifmechanisme. 

Zoals hierboven reeds gebezigd, zit er veel verschil in de diverse geleidsystemen. Kies voor een kwalitatief systeem, zo heeft u gegarandeerd jarenlang plezier van deze wandkast!  Hiervoor zijn er verschillende materiaalsoorten mogelijk. Wat u ook verkiest, het is altijd aangenaam als deze eenvoudig is in onderhoud. Zo zal u een hoogglanzend oppervlak vaker moeten schoonmaken dan een mat.  Conclusie: een wandkast met schuifdeuren is doorgaans een meerwaarde voor ieder interieur. Kies voor kwalitatieve materialen zodat u lang zult kunnen genieten van deze wandkasten. Kijk eens op de site van Maassen Doe het Zelf. Succes alvast!

Over ons

Archief